Fira de les 40h de Ripoll 2012

Amb motiu de la Fira de les 40 hores 2012, s'ha exposat tot el parc mòbil operat pel voluntariat de Protecció Civil Ripoll, tant de vehicles propis com de l'Agrupació de Defensa Forestal ADF Catllar Montgony. Els vehicles, tots operatius per a situacions d'emergència, van des d'una cuba de 3500L d'aigua, fins el camió cuba de 2000L i la retroexcavadora, 2 vehicles 4x4 i una furgoneta.


La furgoneta base-mòbil també ha estat presentada a la Fira, la qual incorpora el reemissor per emergències adquirit pel Consell Comarcal del Ripollès l'any 2010. Aquest reemissor en cas necessari es pot situar en qualsevol punt de la comarca per a garantir comunicacions operades per VHF, el mateix vehicle incorpora les freqüències operatives de les ADF i dels voluntaris de Protecció Civil de la resta de la comarca per tal de poder efectuar coordinació.


A la fira hi ha estat també present la furgoneta del Secretariat de la Federació d'ADFs de Catalunya, un vehicle que s'utilitza com a base mòbil de coordinació en grans sinistres que compten amb la intervenció de diferents cossos operatius. La furgoneta es situa com a base avançada de comandament i permet contactar via ràdio amb tots els cossos actuants per rebre i donar ordres, informacions, instruccions.