Dissabte 5 de juny

Participació a les Jornades Tècniques de Bombers, prevenció i extinció d’incendis forestals que tenen lloc al Solsonès
Voluntaris de Protecció Civil Ripoll i ADF Catllar Montgrony han assistit aquest dissabte 5 de juny a les Jornades que s'han desenvolupat al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya a Solsona. Es tracta d'una Jornada tècnica adreçada a tots aquells que estan interessats en la gestió forestal i els incendis forestals, amb la presència de diferents unitats tècniques de bombers, experts en gestiò de boscos i extinció d'incendis. Les jornades s'ha fet des de la visió del món tècnic, amb l’aportació del coneixements i la visió pràctica a la gestió diària de la gent del territori. Tot això, sense perdre de vista l’evolució historica d'una comarca com la del Solsonès. El programa incloïa una presentació de les Jornades a càrrec de la Sra Glòria Domínguez. Directora del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

a les 10.15 a 10.35
Experiència d’explotació ramadera amb vaca bruna en zones d’alt risc d’incendi. A càrrec del Sr Ramón Soler Propietari forestal i president d’ADF Protectors del Bosc de Marganell. Bages.

10.35 a 11.55
Incendis Tipus com eina de planificació. PEG. A càrrec del Sr Asier Larrañaga. Tècnic GRAF. Bombers, A càrrec del Sr Marc Taüll

11.15 a 11.35 La planificació del risc d’incendis a escala comarcal. A càrrec del Sr Eduard Plana. Àrea d’Incendis forestals i territori. CTFC

A càrrec del Sr Xavier Solé. a les 11.55 a 12.15 Mesures d’autoprotecció a edificacions aïllades en els incendis forestals.

12.15 a 12.35 Desplegament de bombers en incendis forestals.

12.35 a 13.00 Taula rodona; Moderador Sr Jordi Vila. Cap de Regió REC. Bombers